Cosul meu

Ajutor online - Termeni si Conditii

Termeni si Conditii


Despre companie

Gigantis.ro apartine companiei GIGANTIS STORE SRL, cod fiscal RO 36224220 (persoana juridica platitoare de TVA), numar de inregistrare la Registrul Comertului J23/2539/2016, cu sediul social in Ilfov, Popesti-Leordeni, Str. Drumul Fermei 109D.

Procedura de comanda

Clientii pot comanda produse de pe Gigantis.ro fie online, cu ajutorul Cosului de Cumparaturi virtual, fie prin e-mail sau telefonic. Comanda se considera valabila numai dupa ce Gigantis confirma Clientului prin e-mail / telefon posibilitatea onorarii acesteia.

Clientul poate anula comanda prin e-mail de preferinta in aceeasi zi in care a fost plasata pana la ora 16 sau telefonic, in intervalul orar precizat in prima pagina a site-ului. Comanda nu mai poate fi anulata dupa ce a fost primita prin e-mail confirmarea livrarii coletului.

Comenzile introduse in aceeasi zi catre aceeasi destinatie de catre aceeasi persoana, sau de pe aceeasi adresa de IP, se cumuleaza automat intr-o singura comanda pentru care se emite o singura factura/bon fiscal. Cupoanele de reducere sau bonurile valorice se aplica o singura data la comanda cumulata.

Comenzile la care se solicita livrarea la adresa indicata pe Gigantis.ro se vor ridica in termen de 5 zile lucratoare de la data confirmarii comenzii. Dupa aceasta perioada comenzile vor fi anulate automat. Comenzile ce contin cupoane/vouchere de reducere se vor ridica doar de catre titularul comenzii in baza actului de identitate.

Denuntarea unilaterala a comenzii se poate face de catre client daca Gigantis.ro intarzie livrarea, cu exceptia situatiilor de forta majora, cu maxim 7 zile lucratoare peste termenul specificat in confirmarea comenzii. Denuntarea unilateralt trebuie formulatt in scris si expediata cu confirmare de primire, prin fax sau prin e-mail confirmat, mai devreme de momentul intrarii in posesia produselor / serviciilor comandate. In acest caz, daca plata s-a efectuat deja de catre client, acestuia i se vor returna banii, in maxim 14 de zile din momentul primirii produselor / serviciilor neacceptate de catre client, conform optiunii de plata specificata in formularul de comanda.

Unele comenzi necesita acordul clientului pentru conditiile de livrare, plata, etc. Titularii acestor comenzi vor fi contactati de catre Gigantis.ro telefonic sau prin email. Daca in termen de 10 zile clientul nu a trimis niciun raspuns, Gigantis.ro isi asuma dreptul de a anula comanda.

Important: Produsele distribuite pe Gigantis.ro sunt listate in mai multe baze de date. Din acest motiv in eventualitatea unor erori sau latente in actualizarea bazei de date, unele produse care sunt listate ca fiind in stoc, pot fi de fapt cu stoc epuizat. In acest caz, clientul va fi contactat de indata ce acest aspect a fost semnalat.

Modalitati de plata

Plata produselor / serviciilor comandate se poate efectua:

a) online cu cardul, in conditii de siguranta deplina, in momentul formularii comenzii. Cardurile acceptate la plata sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro).

b) plata prin OP/depunere in cont.

c) ramburs la primirea comenzii.

In unele cazuri (comenzi de valoare mare sau produse ce se livreaza la comanda speciala) Gigantis.ro isi rezerva dreptul de a solicita plata in avans (totala sau partiala) a produselor comandate, plata ce nu va fi returnata in caz de anularea comenzii.

In situatia in care plata nu se efectueaza de catre client, comanda va fi considerata anulata si nu va mai fi onorata. In cazul acesta, Gigantis.ro va avea dreptul de a solicita plata de despagubiri si/sau va putea refuza onorarea altor solicitari de comenzi ale clientului respectiv.

Cititi mai multe despre Modalitatile de plata.

Modalitati de livrare

a) livrare prin curier rapid

b) livrare electronica (pentru anumite produse)

Orarul standard al curierului de livrare a produselor este de Luni pana Vineri. In cazul in care se doreste livrarea Sambata, acest aspect trebuie mentionat in rubrica de comentarii. Livrarea Sambata este disponibila doar in anumite orase stabilite de curier, nu in toata tara.

Cititi mai multe despre Modalitatile de livrare.

Returnarea produselor

Dorinta noastra este sa fiti pe deplin multumiti atunci cand cumparati produse de pe Gigantis.ro.

Gigantis.ro va respecta prevederile Ordonantei de urgenta nr 34/4.06.2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor la distanta, ceea ce confera cumparatorului (numai in conditiile actului normativ mentionat) dreptul ca in termen de 14 zile lucratoare de la primirea tuturor produselor cumparate, fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv, sa returneze produsele cumparate.

Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, la tarifele practicate de agentul livrator in perioada efectuarii expeditiei, in ambalajul original si doar daca acestea nu au suferit deteriorari, urmand sa primeasca in termen de 30 de zile de la denuntarea unilaterala formulata in scris (document semnat de cumparator si transmis electronic sau prin posta cu confirmare de primire) contravaloarea comenzii. Rambursarea poate fi amanata pana la momentul primirii produselor returnate sau pana la receptionarea unei dovezi conform careia produsele au fost expediate. Gigantis.ro are dreptul ca atunci cand considera ca actiunile clientului au fost cu rea-vointa sa solicite acestuia daune interese, in conditiile legislatiei in vigoare. De asemenea, Gigantis.ro isi rezerva dreptul de a refuza ulterior onorarea altor comenzi ale clientului.

Important:

Returile, (indiferent de metoda de transport aleasa), nu se vor expedia niciodata de catre client catre Gigantis cu plata ramburs.

Cartile in format digital (ebooks), nu se pot returna sub nicio conditie. Clientul are responsabilitatea de a verifica compatibilitatea formatelor electronice disponibile pe Gigantis.ro cu dispozitivul detinut. Cartile in format electronic securizate nu se pot converti in alte formate. Gigantis.ro nu poate returna, converti sau pune la dispozitia clientului alte formate decat cele existente pe site in momentul tranzactiei.

Cititi mai multe despre Politica de retur.

Dreptul de autor

Continutul site-ului web Gigantis.ro (inclusiv, dar fara a se limita la imagini, texte, elemente de grafica web, scripturi, elemente grafice, logo precum si alte date) este proprietatea Gigantis.ro si a partenerilor si furnizorilor sai, fiind aparat de Legea dreptului de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Pe aceste considerente este absolut interzisa utilizarea acestor elemente fara acordul scris al Gigantis.ro.

Accesul online al utilizatorilor

Gigantis.ro nu garanteaza accesul clientilor la site-ul web Gigantis.ro in orice moment, neraspunzand de probleme cauzate de terti (probleme tehnice, defectiuni datorate serverului sau conexiunii la Internet ) sau probleme generate de upgrade sau de orice alte motive comerciale ale Gigantis.ro.

Limitarea raspunderii

Gigantis.ro face eforturi permanente pentru a pastra acuratetea informatiilor din aceast site. Rareori acestea pot contine mici inadvertente: fotografia are caracter informativ, unele specificatii pot fi modificate de producator fara preaviz sau pot contine erori de operare. Va stam oricand la dispozitie pentru eventuale clarificari.

Totalitatea imaginilor si textelor de pe Gigantis.ro sunt cu titlu exemplificativ. In acest sens produsele livrate in comanda pot fi diferite de cele prezentate online (coperta, ambalaj, culoare, aspect, accesorii, format etc.). De asemenea, Gigantis.ro va putea modifica oricand detaliile disponibile online privind produsele si serviciile oferite. Imaginile si descrierile produselor pot contine erori sau pot fi diferite de realitate, Gigantis.ro nu raspunde pentru astfel de situatii, dar va incerca sa le rezolve cat mai curand de la semnalarea acestora.

Preturile de pe Gigantis.ro includ TVA, dar nu includ cheltuielile de livrare sau alte cheltuieli, daca nu se specifica altfel in mod special pe website. Costurile privind livrarea sau/si alte costuri ale serviciilor sunt mentionate in momentul finalizarii solicitarii comenzii si vor fi precizate si in momentul confirmarii comenzii de catre Gigantis.ro.

In cazul in care Gigantis.ro se afla in imposibilitatea de a livra comanda din vina clientului (fie ca acesta nu este gasit la adresa mentionata, nu poate fi contactat sau nu se prezinta sa ridice pachetul de la Posta Romana etc.), comanda va fi anulata iar produsele se vor intoarce la Gigantis.ro. Pentru o noua livrare, clientul va trebui sa suporte noi costuri de livrare sau alte costuri tehnice ce se impun.

In cazul in care clientul a facut plata in avans si, din vina sa, nu poate primi produsele in maxim 10 zile din momentul expedierii si nici nu poate fi contactat in interval de 30 de zile, comanda va fi anulata, dar plata nu va putea fi returnata, constituind despagubiri din partea clientului.

Comenzile inregistrate pe Gigantis.ro in zilele de Vineri dupa ora 18 cat si Sambata sau Duminica vor fi expediate in ziua de Luni.

Gigantis.ro nu raspunde de continutul, calitatea sau natura descrierilor cartilor si de comentariile postate de catre vizitatorii site-ului. De asemenea, Gigantis.ro nu raspunde de continutul site-urilor la care se ajunge prin link-uri.

Transmitere e-mailuri sau mesaje de tip sms

Prin urmatoarele activitati: comandarea, abonarea la newsletter, trimiterea de mesaj in pagina contact sau trimiterea de e-mail-uri sau mesaje de tip sms adresate Gigantis.ro, se considera ca utilizatorul este de acord cu primirea de e-mailuri sau mesaje de tip sms periodice continand informatii diverse legate strict de Gigantis.ro. In aceasta situatie datele personale nu vor fi utilizate in alte scopuri si, conform prezentului contract, vor putea fi modificate sau sterse din baza de date Gigantis.ro la cererea scrisa a clientului.

Forta majora si legea aplicabila

Atat clientul cat si Gigantis.ro nu vor fi raspunzatori pentru neexecutarea obligatiilor contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora.

Prezentul contract este supus legii romane.

Drepturi

Gigantis.ro are dreptul de a interzice accesul anumitor clienti si vizitatori, pe termen limitat sau nelimitat, fara o notificare prealabila.

Important:

Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice Gigantis.ro are obligatia de a administra in conditii de siguranta datele personale furnizate si numai pentru scopurile specificate: emiterea facturii fiscale, informarea asupra starii comenzii si expedierea catre client. Refuzul oferirii informatiilor atrage imposibilitatea onorarii comenzii.

Conform Legii nr. 677/2001, clientii au dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a se adresa justitiei.

Pentru acuratetea informatiilor clientul este rugat sa comunice orice modificare intervenita de la data inregistrarii sale in baza de date.

Eliminarea din baza de date a datelor personale ale unui client se face in baza solicitarii sale scrise expediate electronic. ┼×tergerea definitiva a datelor cu caracter personal din baza de date i se va confirma clientului.

Reducerile

Politica preturilor/reducerilor de pe site este stabilita in totalitate de catre Gigantis.ro, iar pretul de cumparare este cel afisat in momentul lansarii comenzii.

Preturile produselor sunt cele afisate pentru fiecare produs in parte si sunt actualizate zilnic. In principiu, discount-urile, reducerile si promotiile nu sunt cumulative. Pentru calculul sumei se pastreaza reducerea cu valoarea cea mai mare.

Toate promotiile prezente in site sunt valabile in limita stocului disponibil.